Понеділок, 29.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2016 » Листопад » 11 » «Іван Франко – пророк та світоч української літератури»
16:02
«Іван Франко – пророк та світоч української літератури»

Цьогоріч відзначається 160 - літній ювілей одного з найславетніших і найяскравіших постатей Галичини. Український народ неодноразово задумувався над приголомшуючим доробком  творця. Небагато можна назвати таких постатей в історії людства, рівних Іванові Франкові за різнобічністю таланту й наполегливістю.  Наш ювіляр  Іван Франко  був сильною індивідуальністю як людина, як високо освічений вчений мав відвагу формулювати непопулярні погляди, протиставитись усьому, що суперечило його світлому розумові і за те йому всенародна шана!

Франко залишив нам колосальну художню і наукову спадщину. Вона є не лише безсмертним історико-літературним фактом, золотим фондом культури й духовності, а й живим явищем нашого сьогодення, що впливає на формування громадсько-політичних і естетичних орієнтирів та ідеалів сучасності.

 З великою та глибокою шаною до КАМЕНЯРА 10 листопада у залі Красилівського НВК було проведено  літературно-музичне свято для старшокласників міських шкіл «Іван Франко – пророк та світоч української літератури», на яке були запрошені Глущук Н.С., завідувач Красилівського РМК та методист Кізюн А.В.

Учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, №2 та Красилівського НВК декламували полум’яні рядки поезії Івана Франка, звучала його ніжна інтимна лірика в імпровізації учнів Красилівської ЗОШ №4, проймали та зворушували душу пісні на слова поета у виконанні вокальної групи учнів Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3. Особливо цікавою та артистичною була міні-вистава «Фарбований Лис» у виконанні п’ятикласників Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4.

Франко жив і творив, випереджаючи час. Під час проведення свята учням, вчителям – філологам була нагода ще раз переконатися, що велика філософія життя, розгорнена у творах Франка, до кінця ще не збагнена. Проте головне те, що  актуально і сьогодні звучать слова Великого Мойсея!

Фото...

Переглядів: 519 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930