Четвер, 25.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2016 » Листопад » 11

Цьогоріч відзначається 160 - літній ювілей одного з найславетніших і найяскравіших постатей Галичини. Український народ неодноразово задумувався над приголомшуючим доробком  творця. Небагато можна назвати таких постатей в історії людства, рівних Іванові Франкові за різнобічністю таланту й наполегливістю.  Наш ювіляр  Іван Франко  був сильною індивідуальністю як людина, як високо освічений вчений мав відвагу формулювати непопулярні погляди, протиставитись усьому, що суперечило його світлому розумові і за те йому всенародна шана!

Франко залишив нам колосальну художню і наукову спадщину. Вона є не лише безсмертним історико-літературним фактом, золотим фондом культури й духовності, а й живим явищем нашого сьогодення, що впливає на формування громадсько-політичних і естетичних орієнтирів та ідеалів сучасності.

 З великою та глибокою шаною до КАМЕНЯРА 10 листопада у залі Красилівського НВК було проведено  літературно-музичне свято для старшокласників міських шкіл «Іван Франко – пророк та світоч української літератури», на яке були запрошені Глущук Н.С., завідувач Красилівського РМК та методист Кізюн А.В.

Учні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, №2 та Красилівського НВК декламували полум’яні рядки поезії Івана Франка, звучала його ... Читати далі »

Просмотров: 518 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

Вчителі англійської мови запрошуються

на вебінар  National Geographic Learning!

 

16 листопада о 13.00 за київським часом відбудеться новий вебінар на тему Channeling Your Inner Explorer: Encouraging Curiosity in Young Learners and Teens

Під час вебінару Dr. Asha de Vos, дослідник від National Geographic, морський біолог та досвідчений педагог, розповість про свій шлях дослідника та поділиться ідеями, як виховати у дітей цікавість до навколишнього світу і впевненість у собі.


Реєструйтесь на вебінар за посиланням 

Прочитати про доповідача  ... Читати далі »

Просмотров: 617 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

8 жовтня в Красилівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся районний семінар-практикум для учителів музичного мистецтва на тему «Сучасний урок музичного мистецтва в системі розвитку ключових та предметних компетентностей». Заступник директора з навчально-виховної роботи Пушко Б.В. презентував діяльність педагогічного колективу школи щодо створення художньо-естетичного середовища в навчальному закладі, заступник директора з виховної роботи Кмець Л.П. акцентувала увагу на ролі учителів музичного мистецтва у формування основ музичної культури учнів як важливої і невід’ємної частини їхньої духовної культури, комплексу ключових, загальнокультурних та художньо-естетичних компетентностей. Методист РМК Щиборовська Т.В. у своєму виступі зупинилась на особливостях оцінювання результатів навчання  в освітній галузі «Мистецтво».

У ході практичної частини учасники семінару відвідали та проаналізували урок музичного мистецтва у 6 класі «Хорова музика», який на високому професійному рівні провів учитель вищої категорії Галюк В.В.

Музика й музичне мистецтво в школах – не  тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому життю людини. У цьому ми ще раз переконались побувавши на засіданні  музичної студії «Шкільна родина – як зірка єдина», яку організувала і провела педагог-організатор Ярощук Т.Р.

... Читати далі »

Просмотров: 390 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

7 – 9 листопада методистом з дошкільної освіти Нестюк Л.М. проводились методичні об’єднання для різних категорій вихователів дошкільних навчальних закладів м. Красилів на тему: «Організація національно-патріотичного виховання дітей в умовах дошкільного навчального закладу та сім’ї».

Учасники методичних об’єднань мали змогу переглянути практичну роботу з дітьми раннього і молодшого дошкільного віку в ДНЗ № 1 «Веселка» –  «Український віночок»; середнього дошкільного віку в ДНЗ № 6 «Ромашка» – «Україна – наша Батьківщина» та старшого дошкільного віку в ДНЗ № 10 «Золота рибка» – «Українська народна іграшка».

Заняття з дітьми проводились відповідно до змісту  і вимог  Базового компонента дошкільної освіти та програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля».

В теоретичній частині методичних об’єднань вихователі дошкільних навчальних закладів міста опрацювали питання формування національної свідомості, патріотичних почуттів у дітей в умовах дошкільного навчального закладу та сім’ї; форми педагогічної просвіти та ознайомлення батьків з освітньою діяльністю закладу в напрямі національно-патріотичного виховання дітей та показники набутих дитиною життєвих компетенцій у контексті н ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

Ювілейні дати – гарний привід, щоб оцінити пройдений шлях, зазирнути у майбутнє. 28 жовтня 2016 року Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України відзначив славний ювілей.

90-річчя Інституту педагогіки НАПН України – поважний вік наукової установи, який свідчить про високий рівень розвитку педагогічної науки, на теренах України, традиції мислення й шанобливого ставлення до освіти й освіченості, притаманні українському народу.

Багато років Антонінська ЗОШ І-ІІІ ступенів співпрацює із Інститутом педагогіки НАПН України для здійснення експериментальних досліджень та втілення в практику надбань передової педагогічної науки, педагогічних інновацій та технологій.

За творчу співпрацю та вагомий внесок у впровадження результатів науково-дослідної роботи в освітній процес колектив Антонінської ЗОШ І-ІІІ ступенів нагороджений Дипломом Інституту педагогіки НАПН України та занесений у книгу «Літопис сучасної освіти і науки України: Інститут педагогіки НАПН України: 90 років історії та звершень».

Управління освіти, молоді та спорту Красилівської райдержадміністрації, районний методичний кабінет вітають колектив закладу, директора Кузнецову Галину Євгенівну з високо ... Читати далі »

Просмотров: 450 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

«Велична, щедра і прекрасна мова.

Прозора й чиста, як гірська вода,

Це України мова барвінкова,

Така багата й вічно молода”.

 

Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження. Мова – це одне з багатьох чудес світу. Вона пройшла важкий шлях становлення: її утискали, забороняли,  але  вона вистояла, вижила, розцвіла.

Аби ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, щоб підвищували її значимість для майбутнього, наш національний календар поповнився ще однією важливою для кожного справжнього українця датою - 9 листопада – День української мови та писемності.

У цей день у Красилівському районному будинку творчості дітей та юнацтва, в рамках районної Школи активу «Лідер», відбувся міський  «Турнір лідерів-мовознавців», який організувала та провела Ковтун І.В.; музичний та відеосупровід забезпечила керівник гуртка «Основи учнівського самоврядування» Заверуха М.Ю.

У чарівний світ української мови  занурились 40 лідерів учнівського самоврядування шкіл міста Красилова та 12 педагогів –о ... Читати далі »

Просмотров: 1012 | Добавил: metodyst | Дата: 11.11.2016

Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930