Понеділок, 29.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Відбувся семінар вчителів німецької мови
10:18
Відбувся семінар вчителів німецької мови

5 лютого 2015 року в Чепелівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся  семінар вчителів  німецької мови, роботою якого керували  завідувач РМК Глущук Н.С. та голова районного  методоб’єднання  вчителів німецької мови Зеленюк В.М.  Тема семінару -  « Шляхи формування та вдосконалення навичок читання як однієї з головних практичних цілей навчання німецької мови ».

Теоретична частина семінару була присвячена формуванню навичок читання у початкових класах. Досвідом роботи з цього питання поділилася вчитель німецької мови Волицької ЗОШ І- ІІІ ст. Зеленюк В.М.

У своїй презентації  Валентина Миколаївна наголосила на тому, що оволодіння багатокомпонентною технікою читання на початковому ступені та вдосконалення її в наступних класах є обов'язковим складником навчання читанню іноземною мовою.

Проте  вчителі іноземних мов повинні  усвідомлювати той факт, що у процесі оволодіння технічними навичками читання учні стикаються з певними труднощами, які ускладнюють формування цих навичок. Так графічні труднощі спричиняються:

 - тотожністю букв у рідній та іноземній (німецькій) мовах: р, n, о, а, е;

- наявністю діграфів: іе /і: /, триграфів: sch / ш /;

- наявністю буквеної синонімії /k/: k, ch; та ін.

Існує багато методів формування навиків читання,але ,який би метод вчитель не обрав, доцільно поєднувати це навчання з грою, оскільки, у молодших школярів добре розвинута ігрова мотивація. Учні досить легко та міцно запам'ятовують окремі слова і словосполучення, мовні кліше, фрази, мікродіалоги, римівки, віршики, пісеньки в тому випадку, якщо вони зацікавлені.

Логічним продовженням теоретичної частини став урок німецької мови у 5 класі на тему «Частини тіла»( вчитель – Латюк О.М.), на якому учні виконували різноманітні вправи, виконували пісні, створювали мікродіалоги.  На уроці було цікаво не лише учням, а й усім присутнім. Кульмінаційним моментом районного семінару став виховний захід – інсценізація казок «Ріпка» та «Бременські музиканти» на сучасний мотив. Виступ дітей на німецькій мові - це продукт спільної праці вчителя іноземної мови Латюк О.М., учнів та батьків, які  за власної ініціативи підготували театральні костюми.

Усі учасники методичного заходу відзначають  високий рівень організації та проведення районного семінару вчителів німецької мови, висловлюють вдячність адміністрації та усьому педагогічному колективу.

Переглядів: 501 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/4
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728