Понеділок, 06.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Лютий » 27 » Відбулося розширене засідання районної Школи передового педагогічного досвіду вчителів предметів галузі «Суспільствознавство»
16:55
Відбулося розширене засідання районної Школи передового педагогічного досвіду вчителів предметів галузі «Суспільствознавство»

26 лютого 2015 року під керівництвом методиста райметодкабінету Савченко Г.В. відбулося розширене засідання районної Школи передового педагогічного досвіду вчителів предметів галузі «Суспільствознавство».

На засіданні районної Школи ППД, яке проходило в приміщенні Красилівського НВК,  були присутні 35 учителів історії, правознавства, предмету «Людина і світ», яким встановлено вищу кваліфікаційну категорію та присвоєно педагогічні звання «Учитель-методист» і  «Старший учитель», а також були запрошені творчо працюючі молоді педагоги.

На Порядок денний засідання було винесено питання  «Про професійну компетентність вчителів суспільного циклу предметів та завдання з формування предметних історичних компетентностей на уроках історії та правознавства».

У ході засідання були обговорені питання щодо науково-методичної підготовки вчителя до роботи  за новим Державним стандартом базової  загальної середньої освіти та методичний супровід роботи вчителя з викладання історії у 5, 6 класі та підготовку до викладання історії у 7-х класах;  про підвищення професійної компетентності вчителя суспільного циклу предметів через систему НМР райметодкабінету та шляхом самоосвіти; про особистісно-орієнтований компетентісний та діяльнісний підходи в роботі вчителя  історії та правознавства з формування предметних історичних компетентностей на уроках галузі «Суспільствознавство».

На засіданні були підведені підсумки роботи районної творчої групи зі створення методичного посібника з розробки уроків для 10-го класу з історії України, а також підсумки роботи творчої групи зі створення методичного посібника «Наш край.11 клас» та ознайомлення з творчим доробком вчителів області зі створення аналогічного посібника для 10 класу.

 Особлива увага на засіданні Школи ППД була приділена обміну досвідом роботи та презентації творчого доробку вчителів Пасіченка В.А., Стельмаха Л.В., Каяфи В.П., які в поточному навчальному році планують підвищити свою кваліфікаційну категорію та отримати або підтвердити педагогічні звання. Цікавими і змістовними були виступи  та електронні презентації власного досвіду вчителів суспільного циклу предметів: Скоропадського Л.А. (Кременчуківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Філіпчук Л.В.(Красилівський НВК), Кізіцької Л.М. (Корчівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Мочарник О.В. (Митинецька ЗОШ І-ІІІ ст.), Романюка А.П.(Криворудківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Кравчук М.Я.( В.Юначківська ЗОШ І-ІІ ст.).

Учасники районної Школи ППД обговорили питання та внесли слушні пропозиції щодо активізації роботи з участі педагогів суспільного напрямку в щорічній виставці педагогічних ідей «Освіта на шляхах реформування»; підготовки та проведення ДПА з історії України і всесвітньої історії в 9-х та 11-х класах;  підготовки учнів до ЗНО з історії; участі у історико-патріотичній акції «А ми тую славу збережемо!» та тематичного огляду музеїв, в рамках історико-краєзнавчої акції «А ми тую славу збережемо!», присвяченій 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників та  70-річчю Великої Перемоги.

На завершення роботи вчителі суспільних предметів отримали добірку тематичних методичних матеріалів за темою засідання.

Фото дивіться тут...

Переглядів: 499 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/5
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728