Неділя, 28.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Лютий » 13 » Відбулася нарада заступників з навчально-виховної роботи
11:38
Відбулася нарада заступників з навчально-виховної роботи

 

 

 

 

 

 

 

11 лютого 2015 року відбулася нарада заступників з навчально-виховної роботи, роботою якої керувала завідувач районного методичного кабінету Глущук Н.С. На засіданні  були присутні начальник Управління освіти, молоді та спорту Красилівської райдержадміністрації Заїка О.М.,   начальник служби у справах дітей Тимченко О.С., методисти РМК, заступники з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів району.

Начальник служби у справах дітей Тимченко О.С. виступила з питання проведення соціальної роботи в сім’ях з метою попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми;  своєчасного виявлення та проведення роботи з неблагополучними сім’ями, контролю за умовами виховання та  навчання дітей.

Завідувач районного методичного кабінету Глущук Н.С. здійснила  аналіз моніторингу рівня навчальних досягнень учнів з української мови у 11-х класах загальноосвітніх навчальних закладів району. Моніторинговими дослідженнями було охоплено 101 учень із 9  загальноосвітніх шкіл (Красилівська ЗОШ І-ІІІ ст..№2,  Красилівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Красилівська ЗОШ № 4, Заслучненська  ЗОШ І-ІІІ ст., Великозозулинецька ЗОШ І-ІІІ ст., Михайловецька ЗОШ І-ІІІ ст., Федорівська ЗОШ І-ІІІ ст.., Щиборівська ЗОШ І-ІІІ ст., Антонінська ЗОШ І-ІІІ ст.. ).   Як показав аналіз результатів учні переважної кількості загальноосвітніх шкіл справились із  завданнями  з української мови на рівні навчальних досягнень І семестру  2014- 2015 н. р.

Аналіз проведеної контрольної роботи засвідчив, що найбільше помилок одинадцятикласники  допустили на визначення ступенів порівняння прикметників, вживання апострофа, уподібнення приголосних, визначення роду незмінюваних іменників, написання відмінкових форм числівників.

Тому з метою подальшого уникнення учнями типових помилок  вчителям української мови  необхідно у ІІ семестрі 2014-2015 н.р. більше уваги приділити повторенню розділів мовознавства «Орфографія», «Синтаксис та пунктуація».

Проведений моніторинг рівня навчальних досягнень учнів з української мови засвідчив про наявність певних недоліків у викладанні предмету, який має частковий вплив на стан викладання предмету у частині шкіл району. Керівникам навчальних закладів рекомендовано:

1. Проаналізувати  рівень навчальних досягнень учнів з української мови у 11 класах (профільний рівень) за результатами семестрового оцінювання та моніторингової роботи, вжити заходів щодо покращення стану викладання предмету у ІІ семестрі 2014-2015 н.р., заслухати це питання на засіданні педагогічної ради, нараді при директорові.

  2. Забезпечити виконання в повному обсязі навчальної програми та календарних планів з української мови педагогами школи, надавши їм можливість вільного доступу до першоджерел, Інтернету та довідково-інформаційних матеріалів, методичної літератури і періодичних видань.

Методист РМК Щиборовська Т.В. ознайомила присутніх з новим форматом виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» у 2015 році та методичними рекомендаціями щодо дотримання вимог до оформлення матеріалів.

Методист РМК Савченко Г.В. виступила з питань організації і проведення науково-методичних заходів суспільного спрямування  у ІІ семестрі 2014-2015 н.р.

Методист РМК Хільчук В.М. проінформував про хід реєстрації учнів загальноосвітніх навчальних закладів  на ЗНО-2015.    

Досвідом роботи з питання підвищення кваліфікації педагогічних кадрів  та здійснення вчителями самоосвітньої роботи    поділилася заступник з навчально-виховної роботи Радісненської ЗОШ І-ІІІ ст. Деревиш Р.Г.

Заступники з навчально-виховної роботи отримали рекомендації щодо  організації роботи навчального закладу з питання підготовки учнів до  участі у конкурсах учнівської творчості.

Фото

Переглядів: 467 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/2
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728