Вівторок, 14.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2014 » Березень » 13 » Семінар-практикум шкільних бібліотекарів у Чернелівській ЗОШ І-ІІІ ст.
20:30
Семінар-практикум шкільних бібліотекарів у Чернелівській ЗОШ І-ІІІ ст.

 

12 березня 2014 року у Чернелівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум для працівників шкільних бібліотек району на тему: «Форми і методи роботи з читачами в шкільній бібліотеці. Функції шкільної бібліотеки».

Учасників семінару-практикуму привітали учні школи. Директор школи  Ковальчук  Михайло Федорович презентував роботу навчального закладу.      

У  ході семінару учасники мали змогу ознайомитись з діяльністю шкільного бібліотекаря Поліщук Валентини Василівни як справжнім центром пропаганди книги, надійним помічником педагогів у навчанні та вихованні учнів.

З методичними рекомендаціями до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх навчальних закладах виступила Н.Л.Шульц. Бібліотекар РМК надавала роз’яснення, індивідуальні консультації щодо  ведення Книги сумарного обліку та  Реєстраційної картки руху підручників і навчальних посібників бібліотечного фонду. Зокрема вона відзначила, що відповідно до Інструкції облік підручників і навчальних посібників здійснюється груповим способом і відповідні записи вносяться в Книгу сумарного обліку підручників і навчальних посібників бібліотечного фонду. Інвентарні номери підручникам і навчальним посібникам не присвоюються, тому Інвентарна книга не ведеться. В обговоренні питання взяли участь всі присутні на семінарі.

Презентацію конкурсних робіт переможців районного етапу конкурсу «Шкільна бібліотека» на тему: «Шкільна бібліотека в  інноваційному просторі» провела провідний бібліотекар Красилівської загальноосвітньої школи № 3 Калюк Т.О.

Учасники семінару провели інтерактивне засідання за визначеною темою. Кожна із  груп продемонструвала свої напрацювання з поставленої теми для певної вікової категорії учнів, використовуючи  різні форми роботи з користувачами. Особливо активну участь у проведенні семінару взяли бібліотекарі: провідні бібліотекарі: Українець Н.І.(НВК), Петрокушина В.Я., Калюк Т.О., Хомініч О.М., Гнєнна Л.С. ( Красилівські ЗОШ І-ІІІ ст. №№1,2,3,4).

Шкільні бібліотекарі отримали  чудову нагоду побувати у музейній кімнаті  воїна-поета В.Булаєнка і відвідали виховний захід «Подорож життєвими і творчими шляхами поетів – земляків Красилівщини», який провели члени літературно-краєзнавчого гуртка.

Під час підведення підсумків семінару - практикуму бібліотекарі ще раз переконалися в тому, що всі вони - дружна команда бібліотекарів - однодумців.

Районний методичний кабінет висловлює подяку директору школи  Ковальчуку М.Ф., адміністрації, педагогічному колективу,  вчителю української мови та літератури Ліпській Валентині Іларіонівні, бібліотекарю Поліщук В.В., учням школи за підготовку і організацію проведення районного семінару- практикуму.





Переглядів: 419 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31