Вівторок, 14.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2014 » Березень » 7 » Районний семінар-практикум учителів німецької мови
12:26
Районний семінар-практикум учителів німецької мови


Усе життя наше пов’язане з мовою. Ми шукаємо найточнішого вираження думок  або почуттів словом.

Злиття двох мов: німецької та української, мови філософії, техніки, медицини та милозвучної, співочої мови – саме з таким мостом об’єднання великих мов  мали змогу ознайомитись  учасники   районного   семінару-практикуму   учителів  німецької  мови,   проведений 5 березня 2014 року у Кошелівській ЗОШ І-ІІІ ст. У роботі семінару брали участь завідувач РМК Глущук Н.С., голова районного  методоб’єднання вчителів німецької мови Зеленюк В.М., вчителі німецької мови загальноосвітніх навчальних закладів.

У ході проведення семінару учителі разом з учнями  6 класу Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст. здійснили урок-подорож до Берліна (учитель Висоцька О.А.). Але куди б не закидала нас доля, де б ми не були завжди прагнемо повернутись до рідної землі, зустрітись зі своїми  земляками, згадати тих, кого немає серед нас.

Саме пам’яті великого поета, художника Т. Г. Шевченка був присвячений виховний захід «В пам'ять про Шевченка» (учитель Ярощук Т.Р.). Його «Заповіт» і сьогодні уособлюється  з новою вільною сім’єю, з братським почуттям і світлим майбутнім.

На уроці німецької мови у 6 класі Висоцька О.А.  за допомогою використаних інтерактивних технологій, методу комунікативного підходу створила ситуації реального спілкування. Вчителька запропонувала учням мовленнєву ситуацію, в якій вони опинилися в ролі активних учасників комунікацій.

Теоретична частина семінару була присвячена формуванню лексичної компетенції. Досвідом роботи з цього питання поділилася вчитель німецької мови Дружненської ЗОШ І- ІІст. Полянчук Г.В., яка представила колегам розроблений нею посібник лексичних вправ, які можна використовувати на різних етапах навчання німецької мови. Ці вправи сприяють не тільки розвитку лексичної компетенції учнів на уроках іноземної мови, а також розвитку уваги, пізнавального інтересу, творчого мислення, допомагати створити сприятливий клімат на уроці.

Завідувач РМК  Глущук Н.С. звернула увагу на реалізацію інноваційного підходу до навчання учнів, який дозволить підняти рівень навчальних досягнень, забезпечить психолого-емоційну комфортність і подальшу соціальну адаптованість школярів. Голова районного методоб’єднання вчителів німецької мови Зеленюк В.М. порадила молодим колегам, як досягти хороших результатів про вивченні лексичного матеріалу.
Семінар ще раз довів – знання рідної мови не обмежує можливості вивчати  інші мови. Вислів «Скільки ти знаєш мов – стільки разів ти людина» ніколи не втратить своєї актуальності.



Переглядів: 657 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/5
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31