Понеділок, 06.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Проведено сумісне засідання РМК та РЦППСР
18:02
Проведено сумісне засідання РМК та РЦППСР

З метою підвищення загальнокультурного та психолого-педагогічного рівнів розвитку особистості заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи 12 жовтня проведено сумісне засідання РМК та РЦППСР, на якому були присутні: завідувач РМК Глущук Н.С., директор РЦППСР Слободян І.І.,  методист РЦППСР Паламарчук М.В., заступники з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Красилівського району. Засідання проведено  на тему: «Психолого-педагогічний супровід моніторингу навчально-виховної діяльності педагогів шкіл району у сучасних умовах розвитку освітніх процесів».

Заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи працювали  у двох комітетах, обговорювали проблеми, актуальні питання та шляхи впровадження у практику школи:

1. Забезпечення системного підходу до організації науково-методичної роботи у школі: психолого-педагогічні та управлінські аспекти.

2.Психолінгвістичний ракурс поняття «обдарованість» та проблема підтримки обдарованих дітей у навчально-виховному закладі.

Кураторами комітетів були: директор РЦППСР Слободян І.І.,  методист РЦППСР Паламарчук М.В., завідувач РМК Глущук Н.С.

 Заступники з навчально-виховної роботи у першому комітеті  розширили понятійний апарат з питання організації науково-методичної роботи у школі, навчання технологій і засобів досягнення мети, поповнили  свої знання  щодо змісту освіти, теоретичними та практичними засадами організації навчально-виховного процесу.

 Заступники з навчально-виховної роботи ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням організації навчально-виховного процесу в умовах переходу на новий зміст, структуру навчання, з шляхами стимулювання професійної діяльності педагогічних працівників, станом  володіння вчителями основами освітнього менеджменту.

  Заступники отримали можливість підвищити свій фаховий рівень,  розглянути ключові моменти щодо здійснення управління навчально-виховним процесом. На засіданні актуалізовано питання побудови методичної роботи ЗНЗ  на основі системного підходу  та принципів неперервності освіти педагогічних працівників, глибокому вивченні та аналізі результативності навчально – виховного процесу, рівня професійної підготовки вчителів .

 Згідно з планом роботи комітетів проведено діагностику, міні-лекції, дискусію під час засідання круглого столу. Заступникам з НВР у другому комітеті було створено умови для розтотожнення понять «обдарований учень» та «учень-відмінник», побудовано психологічний портрет даних категорій учнів. Під час засідання було піднято проблему швидкого згасання прояву обдарувань у старшій ланці школи, проблему відсутності сімейно-педагогічної підтримки обдарованості у середній та старшій ланках школи, виокремлено основоположні принципи педагогічного супроводу обдарованих учнів. На завершення роботи одного із комітетів було проведено підсумкову діагностику – тест «Менеджмент навчального закладу», який учасники у двох командах вирішували з допомогою колективного розуму. Комітетом №2 прийнято резолюцію:

  1.Провести методичне об’єднання учителів-предметників з питань забезпечення психолого-педагогічного супроводу розвитку обдарованих дітей.

2.Активізувати роботу з підготовки учнів до написання наукових робіт у районну та обласну філії Малої академії наук України.

  Усі учасники відзначили високий рівень проведеного методичного заходу. Районний методичний кабінет висловлює подяку РЦППСР за підготовку та проведення спільного засідання.

Фото...

          

Переглядів: 368 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31