П'ятниця, 10.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Березень » 31 » Відбувся семінар-практикум учителів початкових класів ЗОШ І-ІІ ст.
07:22
Відбувся семінар-практикум учителів початкових класів ЗОШ І-ІІ ст.

26 березня 2015 року на базі Красилівського НВК відбувся семінар-практикум учителів початкових класів загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів на тему «Використання форм і методів інтерактивних технологій на уроках в початкових класах». З планом проведення семінару-практикуму можна ознайомитися тут. Керівництво роботою семінару-практикуму здійснювала методист райметодкабінету з початкової освіти З.С.Абельчук.

У пошуках шляхів найбільш ефективного використання структури уроків різних типів особливе значення набуває форма організації навчальної діяльності учнів на уроці. У педагогічній літературі та шкільній практиці поширені три такі форми: фронтальна, індивідуальна і групова. Перша передбачає спільні дії учнів класу під керівництвом учителя; друга – самостійну роботу кожного учня окремо; групова - учні працюють в групах з 3-6 чоловік або парами.

Формування компетентностей учнів зумовлене не тільки реалізацією відповідного оновленого змісту освіти, але й адекватних методів і технологій навчання. Перелік цих методів є досить широким, їх можливості різноплановими. На сьогодні, визначальними завданнями школи є:

-створення умов для розвитку та самореалізації учнів;

-задоволення запитів і потреб школяра;

-засвоєння продуктивних знань, умінь;

-розвиток потреби збагачувати знання впродовж усього життя;

-виховання для життя в цивілізованому громадянському суспільстві.

Чим саме має керуватись вчитель для їх розв’язання?

Такі питання було висвітлено у виступі З.С.Абельчук.

Директор Сл.Красилівської ЗОШ І-ІІ ст. Ружицька Н.А. презентувала діяльність педагогічного колективу навчального закладу, розповіла про умови функціонування школи.

В ході роботи семінару вчителі ознайомилися з роботою шкільного методичного об’єднання учителів початкових класів Сл.Красилівської ЗОШ І-ІІ ст. з питання використання інтерактивних технологій, яку презентувала голова МО вчителів початкових класів школи Афадєєва Н.О.

 У практичній частині семінару «Педагогічна майстерність учителя» Скемська А. В., вчитель початкових класів Сл.-Красилівської ЗОШ І-ІІ ст., презентувала досвід роботи з питання «Метод проектів як засіб креативно-пізнавальної діяльності молодших школярів».

З учасниками семінару Ружицька Н. А., провела тренінгове заняття «Як провести батьківські збори на тему «Стилі виховання».

З планом проведення семінару-практикуму можна ознайомитися тут. Фото

 

Переглядів: 423 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031