П'ятниця, 03.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Березень » 20 » Районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи
09:34
Районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи

19 березня 2015 року під керівництвом методиста РМК Щиборовської Т.В. відбувся районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи на тему «Науково-методичне забезпечення роботи педагогів щодо організації національно-патріотичного виховання учнів».

У ході теоретичного модуля були обговорені питання:

1. Нормативно-правові аспекти створення інформаційно-методичного забезпечення з питань національно-патріотичного виховання.                                  

                                                                  Щиборовська Т.В. – методист РМК

2. Психолінгвістичний ракурс та сутнісно-психологічний зміст поняття «патріотизм»

Паламарчук М.В. практичний психолог ЦППСР

Заступник директора Терешківської ЗОШ І-ІІІ ст. Кодратюк Л.С. презентувала досвід роботи  з питання «Управлінський супровід національно-патріотичного виховання у школі».

Учасники семінару обмінялись досвідом роботи під час інтерактивної вправи «Форми та методи  патріотичного виховання», зазначивши, що  патріотичне виховання має пронизувати весь навчально-виховний процес, органічно поєднувати національне, громадянське, моральне, родинно-сімейне, естетичне, правове, екологічне, фізичне, трудове виховання, базуватися на національній історії, знанні та відстоюванні своїх прав, виконанні конституційних та громадянських обов’язків. Педагогам рекомендовано  добирати і поєднувати різноманітні методи і форми патріотичного виховання, головне уникати формалізму й одноманітності, насичувати їх патріотичними емоціями та переживаннями, надавати перевагу активними формам роботи. Визначальною рисою  українського патріотизму має бути  його дієвість. Саме вона спроможна перетворювати почуття в конкретні  справи і вчинки.

Під час практичного модуля методист РМК Щиборовська Т.В. презентувала навчально-методичний посібник «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в школі», який розташований на сайті центру виховної роботи  Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за адресою: http://vuhovna-hoippo.km.ua/?p=955.

Районний методичний кабінет висловлює подяку адміністрації Красилівського НВК за створення умов для проведення районного семінару- практикуму.

Переглядів: 520 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031