Середа, 24.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2017 » Березень » 29 » ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді
12:58
ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді

З 23 по 25 березня у м. Черкасах на базі Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького проходила ІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

На конференцію прибули делегації із 17 областей України. Організатором проведення конференції виступив Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді. Головним завданням конференції було дослідження молоддю основних подій державотворчих процесів на території України, формування суспільних проявів поваги до історичного минулого. З вітальним словом до учасників звернулися очільники області, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Світлана Бут, заступник начальника Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Ткаченко, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Неділько С.В.

Під час пленарного засідання перед учнями та вчителями  виступили Корновенко С.В., доктор історичних наук, професор, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, з доповіддю на тему «Антський союз племен: біля витоків української державності», Чабан А.Ю., доктор історичних наук, професор Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, дійсний член Української академії історичних наук на тему «Державотворчі процеси на території Середньої Наддніпрянщини в добу середньовіччя», Масненко В.В., доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри «Історії України»: «Українська революція 1917-1921 рр., як важливий етап модерного державотворення».

Працювало 4 секції, у роботі яких взяло участь більше як 40 учнів.

Делегацію від Хмельницької області представляли: учениця 10 класу Радісненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чернова Олеся з доповіддю на тему: «Феномен сепаратизму в історії України періоду визвольних змагань 1917-1919 рр.» та керівник роботи, вчитель історії, директор  Радісненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олійник Л.М..

Програма конференції включала екскурсійні подорожі: «Архітектурне намисто Черкас», учасники побували у Буддійському храмі «Білий Лотос», у с.Мошни, де у свій час перебував Т.Г.Шевченко. Та найбільше вражень на всіх справило м. Канів і відвідування могили Т.Шевченка на Чернечій горі. У конференцзалі літературно-меморіального музею відбулось закриття конференції та нагородження учасників.

Фото...

Переглядів: 557 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031