Вівторок, 07.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Засідання Школи молодого заступника з навчально-виховної роботи
17:14
Засідання Школи молодого заступника з навчально-виховної роботи

18 листопада 2015 року на базі Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання Школи молодого заступника з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Красилівського району на  тему: «Роль внутрішнього контролю в управлінській діяльності навчального закладу», у роботі якого брали участь завідувач райметодкабінету Глущук Н.С., заступник з навчально-виховної роботи Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. П.Кізюна  Жибак Л.Б.

Директор школи Кравчук В.Р. ознайомив присутніх із історією закладу, здобутками педагогічного та учнівського колективів. Антонюк І.В., заступник з навчально-виховної роботи актуалізувала питання внутрішнього контролю в управлінській діяльності навчального закладу.

Під час теоретичної частини Жибак Л.Б. поділилася досвідом роботи з питання здійснення внутрішнього контролю, перспективного планування вивчення стану викладання предметів та тематичних перевірок з базових предметів на 5 років. Любов Богданівна зазначила, що вивчення стану викладання навчального предмета є своєрідним підсумком спільної роботи адміністрації та педагогів за певний період, який має бути правильно визначений адміністрацією і зрозумілим педагогами. При цьому треба розуміти, що відповідальність за результати навчальної діяльності учнів однаковою мірою несуть як керівники, так і педагоги.

Адміністрація навчального закладу відповідає за реалізацію Державного стандарту загальної середньої освіти, за якість і ефективність роботи педагогічного колективу, створює необхідні умови для участі учнів у позакласній роботі, підтримує ініціативи щодо вдосконалення системи навчання та виховання, заохочення творчих пошуків, дослідно-експериментальної роботи.

Для реалізації цих завдань потрібно мати цілісну, повну, об’єктивну інформацію про навчально-виховний процес та його результативність і зокрема з кожного навчального предмета. З цією метою, відповідно до перспективного та річного планувань школи, проводиться вивчення стану викладання та рівня навчальних досягнень учнів з усіх предметів, які вивчаються. При цьому треба пам’ятати, що вивчення цих питань не може бути самоціллю, даниною (мовляв, так має бути, так заведено), а, в першу чергу, має бути корисним для учнів, педагогів, адміністрації школи.

У Красилівській ЗОШ І-ІІІ ст.№4 ім. П.Кізюна  внутрішній контроль здійснюється за Програмою здійснення внутрішнього контролю (в особистому плані), складеною на основі Орієнтованої програми здійснення внутрішнього контролю в загальноосвітньому навчальному закладі, рекомендованою до використання в практичній діяльності листом МОН України №1/9-533 від 07.08.2013 року «Про методичні рекомендації для проведення державної атестації та внутрішнього контролю навчальних закладів».

 Для заступника директора з навчально-виховної роботи  важливо дотримуватися певного алгоритму  під час вивчення стану викладання предметів, зразок якого було представлено на семінарі. Надані  рекомендації щодо оформлення підсумкового  документу (аналітичної довідки, наказу).

На засіданні були актуалізовані питання видів контролю, результатів та  прийнятих управлінських рішень.

Молоді заступники відвідали: урок у 1 класі з природознавства на тему: «Дерева, кущі, трав’янисті рослини» (вчитель – Комара Н.М.); урок у 8 класі з трудового навчання на тему: «Проектування та виготовлення виробів у техніці «макраме» (вчитель – Морозюк С.І.); урок у 10 класі з історії України на тему: « І Універсал Центральної Ради. Проголошення автономії України» (вчитель – Чернятинський В.І.). Уроки були проведені на високому науково-методичному рівні.

Лейтмотивом виховного  заходу на тему: «Діти за мир» (заступник директора з навчально-виховної роботи Кухарук Л.М.) стали слова Франсуа Рабле «Людина створена природою  для миру, а не для війни, народжена для радості,а не для горя…»

Учасники засідання висловлюють вдячність адміністрації, педагогам Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів за проведений захід.

Більше фото тут...

Переглядів: 535 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30