Вівторок, 07.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Відбулось виїзне засідання Клубу істориків-краєзнавців «Краєзнавець Красилівщини»
20:26
Відбулось виїзне засідання Клубу істориків-краєзнавців «Краєзнавець Красилівщини»

24 жовтня 2014 року під керівництвом методиста районного методичного кабінету Савченко Г.В. та голови районного Клубу істориків-краєзнавців Байдича О.В. відбулось виїзне засідання  Клубу істориків-краєзнавців «Краєзнавець Красилівщини», присвячене 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Учасники  засідання обговорили питання: «Шляхи формування в учнівської молоді національної свідомості, патріотизму та високих моральних якостей громадянина України засобами шкільного історичного краєзнавства»; «Про участь учнівської молоді у І етапі Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції «А ми тую славу збережемо», присвяченій 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників».

Учителі-краєзнавці Байдич О.В., Поліщук М.Т., Рабченюк В.М., Огороднік В.М., Пасіченко В.А., Каяфа В.П., Хабалюк Я.Ф., Стельмах Л.В. у ході засідання «круглого столу» обговорили  Методичні матеріали щодо вшанування 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України», які були підготовлені Українським інститутом національної пам'яті та рекомендовані Міністерством освіти і науки України (лист від 17.10.2014 р. №1/9-543 «Про відзначення 70-ї річниці вигнання нацистських окупантів  з України»),  визначили оптимальні шляхи їх впровадження в навчально-виховному процесі та окреслили форми роботи вчителів історії з відзначення пам’ятних подій часів Другої світової війни.  Сікорська В.Ф поділилась досвідом роботи з організації і  проведення Уроків мужності у школі на тему «Герої не вмирають»

У ході засідання також відбувся обмін досвідом роботи вчителів історії з питань: активізація патріотичного виховання підростаючого покоління на прикладах подвигів старших поколінь у боротьбі з фашизмом  і прагнення українського народу до волі й незалежності; вивчення героїчних і трагічних подій Другої світової та Великої Вітчизняної війн з позицій об’єктивності та історичної правди; увічнення бойових подвигів захисників Батьківщини та вшанування людей, які працювали в тилу у роки боротьби з фашизмом; поглиблення знань учнів з історії свого краю, складних суспільно-політичних процесів 30-40-х років ХХ століття; сприяння подальшому розвитку краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи у навчальних закладах України; удосконалення пошукової та просвітницької роботи музеїв навчальних закладів, що перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України та пропаганда кращого досвіду їх роботи; привернення уваги державних установ, навчальних закладів, громадських організацій до питань збереження історичної пам’яті народу, вирішення життєвих проблем ветеранів, учасників та дітей війни; сприяння підвищенню ролі родинного виховання, поглибленню духовної єдності поколінь.

У практичній частині для учасників засідання була проведена екскурсія в шкільний етнографічний музей «Подільська світлиця» Красилівського НВК (керівник Скрипнюк Л.Г.) та шкільний краєзнавчий музей військово-патріотичного виховання Заслучненської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Коваленко В.В.).

Районний методичний кабінет висловлює щиру вдячність адміністраціям навчальних закладів (Габельчуку Ю.П., Петренко І.Д., Чебанаш Л.В., Швеню В.Й.), педагогам і обдарованим учням Красилівського НВК та Заслучненської ЗОШ І-ІІІ ст. за створення належних умов для проведення засідання районного клубу істориків-краєзнавців та проведені показові відкриті заходи національно-патріотичного спрямування.

 

Фото дивіться тут...

 

 

Переглядів: 607 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/5
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031