Неділя, 12.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Січень » 30 » «Творча спадщина В.О.Сухомлинського у діалозі з актуальними проблемами сучасної школи»
15:51
«Творча спадщина В.О.Сухомлинського у діалозі з актуальними проблемами сучасної школи»

29 січня 2015 року на базі Красилівського НВК відбулися районні педагогічні читання на тему «Творча спадщина В.О.Сухомлинського у діалозі з актуальними проблемами сучасної школи».

Відкрила зібрання методист райметодкабінету З.С.Абельчук.

Тематика виступів учителів початкових класів загальноосвітніх шкіл району була різноплановою, вона охопила майже всі аспекти навчального та виховного процесів видатного педагога.

З планом можна ознайомитися тут...

Василь Олексійович створив оригінальну педагогічну систему, що грунтується на принципах гуманізму, на визнані особи дитини вищою цінністю, на яку мають бути орієнтовані процеси виховання і освіти. Він будував процес  навчання як радісну працю, приділяючи велику увагу формуванню світогляду учнів.

Сухомлинський – автор 30-ти книг та 500 статей, присвячених вихованню і навчанню молоді. Головна книга його життя – «Серце віддаю дітям», удостоєна Державної премії УРСР у 1974 році, але, на жаль, посмертно.

Його життя – виховання дітей, особи. Василь Олексійович розвиває ідею виховання в дусі свободи, а свобода для нього – це творення свого життя, усвідомлений вибір власного життєвого шляху.

Протягом 32-х років Сухомлинський вів спостереження за поведінкою учнів, а потім ці спостереження виливалися на папір і ставали книгами. Майже 1500 художніх мініатюр-казок, оповідань, легенд, притч та новел створив великий майстер для молодших школярів.

Під час науково-практичної частини педчитань відбулася презентація досвіду роботи учителів початкових класів навчальних закладів району з питань реалізації педагогічних ідей В.О.Сухомлинського у навчально-виховний процес.

Усі учасники заходу відзначили, що такі педагогічні читання сприяють вивченню та впровадженню в широку педагогічну практику творчої спадщини великого педагога Василя Сухомлинського. Це ще раз підтверджує, що творчість його поцінована і надає можливість у повній мірі доторкнутися душею і серцем до прекрасних високохудожніх творів педагога-новатора; що розроблена ним педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями і положеннями, зробила свій внесок як у теорію, так і в практику виховання і навчання.

А на завершення педагогічних читань були прийняті «Методичні рекомендації педагогічних читань на тему «Творча спадщина В.О.Сухомлинського у діалозі з актуальними проблемами сучасної школи».

Більше фото дивіться тут...

 

Переглядів: 554 | Додав: metodyst | Рейтинг: 3.0/4
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031