П'ятниця, 26.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2017 » Березень » 14 » Шевченківські читання
21:03
Шевченківські читання

У календарі є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Наша Україна у своїй долі має такий день – 9 березня. Його часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Бо Тарас Шевченко – геній, мислитель, пророк, людина незвичайної долі й незвичайного таланту.

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.

14 березня  Красилівська  ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ім. П.Кізюна гостинно відчинила двері для учнів та педагогів шкіл міста. В актовій залі  школи зібрались на традиційні  Шевченківські читання ті, кому небайдуже українське поетичне слово, слово Великого Кобзаря – Т.Г.Шевченка.

Звучали безсмертні рядки пісень на слова Т. Шевченка, емоційно декламувались вірші поета. З відеосюжету про події на Майдані у листопаді 2014 року лунало палке Шевченкове слово. На виставці дитячих малюнків цвів «садок вишневий коло хати», «за сонцем хмаронька» плила, приязно посміхалась «мати молодая з своїм дитяточком малим».

На свято були запрошені Заїка Олена Михайлівна, начальник Управління освіти, молоді та спорту, Глущук Наталя Степанівна, завідувач  Красилівського РМК. У декламуванні учнів Красилівських ЗОШ І-ІІІ ст. звучали глибоко патріотичні та ліричні вірші Тараса Шевченка. Кізюн А.В, методист РМК, педагоги-словесники та старшокласники міських шкіл мали чудову нагоду вкотре торкнутися серцем поезії Кобзаря, пройнятися її духом та величчю звучання. Зеленюк В.М, учитель української мови та літератури Волицької ЗОШ І-ІІІ ст., у своєму зверненні до присутніх зазначила, що Шевченкова поезія – це неоціненне духовне надбання українців, адже Тарас Шевченко піднісся до вершин людського духу, до вершин вселюдської любові, бо був найбільшим патріотом України, заповідав нам любити свій народ. Красилівський райметодкабінет відзначає професіоналізм у підготовці виховного заходу та висловлює вдячність за його проведення учителям та адміністрації Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст№4 ім.П.Кізюна.

Більше фото тут...

Переглядів: 452 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031