Неділя, 05.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Семінар-практикум з правознавства
12:19
Семінар-практикум з правознавства

7 квітня під керівництвом методиста суспільного циклу предметів райметодкабінету Савченко Г.В. проведено семінар-практикум учителів правознавства та предметів громадянської освіти.

Семінар-практикум на тему «Практична реалізація Державного стандарту освіти: суспільствознавчий компонент» проходив у рамках районної декади правових знань на базі Радісненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. (директор Олійник Л.М., заступник директора школи з навчально-виховної роботи Деревиш Р.Г.).

У ході семінару-практикуму були опрацьовані питання щодо вдосконалення форм і методів упровадження компетентісно орієнтованого навчання на уроках правознавства, оцінювання рівня сформованості правової предметної компетентності в сукупності інформаційної, логічної, процесуальної та аксеологічної компетенцій, підготовки до проведення ДПА з правознавства.

Значну увагу в ході семінару-практикуму було приділено питанням особливостей викладання правознавства у 9-х та 10-х класах і новаціям у законодавстві України.

Учасники семінару-практикуму ознайомились із системою правової освіти та виховання у Радісненській ЗОШ І-ІІІ ст., відвідали відкритий підсумково-узагальнюючий урок з правознавства у 10 класі на тему: «Основи публічного права України», який провів  учитель історії, правознавства та предмету «Людина і світ» Собчук І.О.

Учитель предметів галузі «Суспільствознавство», старший учитель Олійник Л.М. провела з учнями старших класів веб-квест на тему: «Децентралізація влади в Україні: вимога часу» та засідання педагогічного дискусійного клубу «Практична реалізація Державного стандарту освіти:  суспільствознавчий компонент», до роботи якого були залучені всі учасники районного семінару-практикуму.

На завершення роботи було проведено засідання круглого столу з питань обміну досвідом роботи за темою семінару, а також педагоги інформували присутніх про інноваційні підходи в проведенні декади правових знань у навчальних закладах району, особливості та досвід проведення шкільного етапу обласного конкурсу мультимедійних проектів «Кожен має право знати свої права», Всеукраїнського конкурсу юних суспільствознавців «Кришталева сова», конкурсу учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!» у номінації «Історія України і державотворення».

Учасниками методичного заходу були вироблені рекомендації з питання  «Формування правової компетентності та правового виховання на уроках правознавства та предметів громадянської освіти».

Більше фото тут...

 

Переглядів: 616 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930