Четвер, 09.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Семінар-практикум учителів німецької мови
13:21
Семінар-практикум учителів німецької мови

Семінар-практикум учителів німецької мови загальноосвітніх навчальних закладів Красилівського району за темою «Використання проектної технології на уроках німецької мови» відбувся 03.12.2015 року на базі Красилівського НВК «Гімназія та ЗОШ І ступеня», роботою керувала завідувач РМК Глущук Н.С.

Шкільний хор виконав гімн «Квінтоград» (керівник Гуменюк В.І.) та учні звернулися до гостей на чотирьох мовах, які вивчаються у цьому навчальному закладі: англійській, німецькій, французькій та польській. Директор школи Габельчук Ю.П. презентував надбання колективу за останні роки та запросив до етнографічного  музею українського побуту «Українська світлиця». У створенні музею брали участь педагоги, учні, батьки, але найбільше зусиль доклала до цього вчитель трудового навчання та основ здоров’я Скрипнюк Л.Г. Музей  створено  у  вигляді  української  хати:  з  піччю, з  образами  та  квітами – вишиванками  на  покривалах,  скатертинах,  рушниках;  з  предметами  побутового  вжитку : горнятами,  дерев’яними  ложками,  діжками,  скринями,  глечиками,  з  безліччю  давніх  народних  предметів,  якими  працювали  прапрабабусі  сучасних  дітей. Підготовлені Скрипнюк Л.Г. екскурсоводи розповіли про історію музею та зібраних експонатів.

«Українська світлиця» Красилівського НВК – це чарівний світ…Переступивши її поріг, потрапляєш у зовсім інший час і дивлячись на старовинні предмети побуту, відчуваєш таємничий дотик минулого. Музей дарує учням закладу живий діалог з історією народу, виховує патріотичні почуття, національну свідомість. У цей день вчителі німецької мови загальноосвітніх навчальних закладів району отримали можливість милуватися шедеврами українського народного мистецтва, представленими у музеї.

Учасники семінару відвідали урок німецької мови у 3-му класі гімназії на тему: «Kölner Karneval» ( вчитель Ватажук В.І.) з   використанням  методу проектів, який є однією з технологій, яка забезпечує особистісно-орієнтований напрямок навчання та виховання, так як він практично вбирає в себе також інші сучасні технології. У процесі проектної діяльності, яка  здійснювалася  під час уроку, учні вільно спілкувалися між собою німецькою мовою. Вони показали, що володіють інтелектуальними, творчими, комунікативними уміннями, а також такою ключовою компетенцією, як «вміння вчитися». Урок був насичений різними видами та формами роботи. У класі панувала невимушена, доброзичлива атмосфера, яка спонукала учнів до спілкування. Продовженням святкової теми став захід, проведений вчителем французької мови Макарець І.І. з учнями 2-3 класів гімназії на тему: « Зимові свята у Франції». Змагання між двома командами оцінювало журі( учні 11 класу). Конкурси вимагали від дітей не лише знання лексики з теми, а й креативного підходу до виконання різних завдань (декламація віршів, виконання пісні, приготування страв) і все це на французькій мові. Дух суперництва, творчості, завзятості захопив як учнів, так і вчителів. Звісно, перемогла дружба. На завершення змагання учасники отримали дипломи.

Присутні вчителі відзначили творчий підхід вчителів іноземних мов Ватажук В.І. та Макарець І.І до організації та проведення уроків та їх високий науково-методичний рівень. Районний методичний кабінет висловлює подяку адміністрації  Красилівського НВК  за високий рівень підготовки методичного заходу.

Більше фото дивіться тут...

 

Переглядів: 813 | Додав: metodyst | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031