П'ятниця, 03.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Семінар-практикум учителів початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст.
11:30
Семінар-практикум учителів початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст.

19 листопада 2015 року на базі Антонінської ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено семінар-практикум учителів початкових класів ЗОШ І-ІІІ ст. за темою «Підвищення професійної компетентності вчителя як умова розвитку початкової школи», роботою якого керувала методист районного методичного кабінету Абельчук З.С.

Педагогічну майстерність визначають як сплав індивідуально-ділових якостей і професійної компетентності вчителя, як комплекс властивостей особистості, що забезпечують високий рівень самоорганізації педагогічної діяльності. Вона є вищим рівнем педагогічної діяльності, виявом творчої активності педагога. Педагогічну майстерність слід розглядати як прояв педагогом  свого «Я» у професії, самореалізацію його особистості в педагогічній діяльності.

За А. С. Макаренком, педагогічна майстерність — це високе мистецтво навчання та виховання, що постійно вдосконалюється, доступне кожному педагогові, основу якого становлять професійні знання, уміння та здібності. Саме ці питання було розкрито у виступі методиста РМК Абельчук З.С.

Директор Антонінської ЗОШ І-ІІІ ст. Кузнєцова Г.Є. презентувала діяльність педагогічного колективу навчального закладу, розповіла про умови функціонування школи. Емоційною краплиною презентації школи став виступ учнівського фольклорного колективу «Родовід», під керівництвом Підберезної Т.В. та екскурсія визначними місцями селища Антоніни, яку провела учитель історії школи Рабченюк В.М.

В ході  роботи семінару вчителі ознайомилися з роботою шкільного методичного об’єднання учителів початкових класів, з умовами навчання учнів 1-4 класів, які презентували заступник директора школи Синюк В.А. та керівник ШМО учителів початкових класів Стратенюк С.С.

 У практичній частині семінару «Педагогічна майстерність учителя на уроці» учителі відвідали урок з літературного читання у 3 класі «старшого вчителя» Синюк Л.А. та урок з української мови у 2 класі учителя вищої категорії Прокопчук В.П. «Старший вчитель» Стратенюк С.С. презентувала систему роботи в рамках інноваційного медико-педагогічного проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я» за методикою «ПіснеЗнайка». Про впровадження казкотерапії у навчальний процес йшлося у виступі Шевчук О.П., учителя вищої категорії.

Методист РМК Абельчук З.С. презентувала учасникам семінару-практикуму новий випуск інформаційно-методичного «Вісника методиста» на тему «Поговоримо про майстерність учителя».

На завершення роботи семінару відбувся обмін думками за визначеною темою, учасники отримали методичні рекомендації з питання «Підвищення професійної компетентності вчителя як умова розвитку початкової школи».

Районний методичний кабінет та учасники семінару висловлюють щиру вдячність адміністрації і учителям початкових класів Антонінської ЗОШ І-ІІІ ст. за створення належних умов для проведення семінару-практикуму.

Більше фото дивіться тут...

Переглядів: 474 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30