Понеділок, 20.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи створені умови для збереження здоров'я Вашої дитини?
Всього відповідей: 185
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2014 » Січень » 23 » День соборності і свободи України в навчальних закладах району
12:35
День соборності і свободи України в навчальних закладах району


 22 січня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах району  з нагоди відзначення Дня соборності і свободи України та 95 річниці  з дня прийняття Акта злуки між УНР та ЗУНР пройшли тематичні уроки історії для учнів 5-9 класів «День соборності України – символ національного єднання» та засідання «круглих столів» для учнів 10-11 класів «День соборності і свободи України: історія і сучасність».

         Зокрема у Красилівських загальноосвітніх школах І-ІІІ ст.  №1, №2, №3, №4 ім.П.Кізюна, Красилівського НВК «Гімназія та ЗОШ І ст.» були проведені виставки тематичної літератури «Соборна Україна»; позашкільні виховні заходи: інформаційні  та виховні години; бесіди; конкурси учнівських творів, виставки робіт образотворчого мистецтва, учнівські читання, усні журнали на теми: «Моя рідна, Україно, я твоя мала частина», «У нас одна Батьківщина – наша рідна Україна», «Великий день єднання», «Соборність і свобода очима сучасних дітей».

        У Кошелівській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшла загальношкільна лінійка «Соборна Україна: від ідеї до життя», на завершення якої учні провели флешмоб та імпровізований «живий ланцюг єдності» навколо школи «Ланцюг історії не перерветься…».

       У Кульчинківській, Заставківській, Котюржинецькій загальноосвітніх школах І-ІІ ст. були проведені цікаві засідання дискусійних клубів на патріотичну тематику, до яких були залучені класні керівники та вчителі історії.

        У цілому педагоги та учні в ході тематичних уроків та виховних заходів висловлювали віру в те, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною, адже лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців. А також висловили свої переконання, що відзначення Дня соборності і свободи України, вшанування творців Акта злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків привнесених українським народом на вівтар незалежності, соборності та державності.

 

 


Переглядів: 635 | Додав: metodyst | Рейтинг: 4.6/8
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031