Субота, 18.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2012 » Вересень » 18 » Засідання клубу істориків-краєзнавців "Краєзнавець Красилівщини"
17:32
Засідання клубу істориків-краєзнавців "Краєзнавець Красилівщини"
         

    18 вересня, згідно з планом роботи районного методичного кабінету,  у Красилівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3  під керівництво методиста суспільних дисциплін райметодкабінету Савченко Г.В. та голови районного клубу істориків-краєзнавців загальноосвітніх шкіл району «Краєзнавець Красилівщини»,  вчителя-методиста історії Байдича О.В. проведено  тематичне засідання.

 Районний клуб істориків-краєзнавців працює в системі науково-методичної роботи  райметодкабінету .  До складу Ради клубу входять досвідчені  вчителі-методисти, відомі у краї історики-краєзнавці  Мармолюк М.П., Гжимайло Ю.Д., Поліщук М.Т. та  Каяфа В.П.

       Цього разу зібрання вчителів історії, які відповідають за краєзнавчу роботу в навчальних закладах, проходило особливо: урочисто і зацікавлено. Засідання було проведене за темою: «Наш рідний край у контексті 75-ти річної історії Хмельницької області» і присвячене знаменній події - 75 річчю створення Хмельницької області.

      До участі в  роботі клубу були запрошені: завідувачка райметодкабінету Абельчук З.С., керівник районного  краєзнавчого музею Мельничук Сергій Віталійович та журналіст-краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Меленчук Казимір Олександрович.

        З вітальним словом до присутніх звернулась завідувачка райметодкабінету З.С. Абельчук, яка передала в користування вчителям історії подарунок від Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді – книгу Олексія Тимощука  «Двірецько-Пересопницьке Євангеліє: Історія.Творці. Таємниці».

        З доповідями  за темою засідання виступили Казимір Олександрович Меленчук та Сергій Віталійович Мельничук.

       З доповіддю «Про історію Красилівщини в дослідженнях краєзнавців рідного краю» виступив керівник клубу Байдич О.В., який вручив збірку краєзнавчих матеріалів  Старшому вчителю історії та краєзнавцю Северенюку Д.Я., одному із авторів наукової статті даного видання.

      Директор Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст..№3 Хабалюк Я.Ф. ознайомив присутніх із системою роботи з підготовки і відзначення  75-річчя Хмельницької області.

   Змістовно, цікаво і дуже емоційно  пройшло засідання «круглого столу» з обміну досвідом пошукової роботи, яка активізувалась у період проведення районної краєзнавчої акції «Мій рідний край - Красилівщина».

            Метою акції, яка тривала з травня по вересень поточного року, було написання нових сторінок історії рідного краю, удосконалення форм і методів патріотичного, громадянського, національного та родинного виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях українського народу, а також мешканців Поділля і Красилівщини зокрема.

     У цей період пошукова робота істориків-краєзнавців проводилась за трьома напрямками. Це:

    1. Активна діяльність учителів історії та участь учнів у Всеукраїнській експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна».

    2. Організація і проведення  шкільних   пошукових акції «Історія моєї родини»; «Історія мого села», «Історія рідної школи», «Людські долі в контексті історичних подій», «Славні імена земляків», «Історичний документ у моїй родині», «Унікальні реліквії моєї родини», «Красилівщина у фотографіях».

          3.  Написання наукових статей учителями та науково-дослідницьких робіт учнями у рамках МАН України за визначеними темами.

         Історики-краєзнавці презентували свої дослідницькі та наукові роботи, статті, матеріали дослідження і творчі доробки про минувшину і сучасне рідного краю. Зокрема, про історію сіл Заставки, Якимівці, Кульчини йшлось у виступах старших учителів історії Пасіченка В.А., Мацюка Л.П. та Северенюка Д.Я..

   «Про трагічні сторінки красилівчан у 30-ті роки ХХ ст.» інформував   учитель-методист Гжимайло Ю.Д. «Про роль видатних людей у розвитку сільського господарства» доповідала старший учитель історії Гук Г.Г..

      Славним сторінкам історії створення, розвитку та  сучасному стану промислових підприємств краю, зокрема Антонінському цукровому заводу, підприємству «Оболонь» «Красилівське», заводу «Вікс-Фільтрон», були приурочені виступи  істориків-краєзнавців  Синиці В.І., Каяфи М.В., Семенчука В.Г.

     На завершення роботи члени клубу «Краєзнавець Красилівщини» отримали методичні матеріали щодо проведення 21 вересня у навчальних закладах району тематичного краєзнавчого уроку,   переглянули  відкриту виховну годину « Мій рідний край», підготовлену учнями та педагогами школи, відвідали  виставки стінних газет, композицій із квітів і природного матеріалу, декоративно-ужиткового мистецтва  педагогів та обдарованих дітей Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3.



















 

 


Переглядів: 877 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/2
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930