П'ятниця, 03.05.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2012 » Квітень » 26 » Семінар-практикум учителів історії та етики в Михайловецькій ЗОШ
09:39
Семінар-практикум учителів історії та етики в Михайловецькій ЗОШ



25.04.2012 року в Михайловецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум учителів історії та етики першої, другої та спеціалістів кваліфікаційної категорії на тему: «Формування предметних історичних та громадянських компетентностей учнів на уроках історії та етики».

У ході організаційно-презентаційного модуля директор Михайловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Каяфа Василь Пилипович презентував управлінську модель школи: «Михайловецька ЗОШ І-ІІІ ст.: історія і сучасність». Під час екскурсії у творчі лабораторії навчального закладу учасники семінару-практикуму відвідали шкільний історико-краєзнавчий музей, якому присвоєно звання «Зразковий». Керівник шкільного музею Каяфа Марина Василівна розповіла присутнім про історію створення музею, організацію роботи Ради музею та учнів з історичного краєзнавства, пошукової та науково-дослідницької роботи.

З питань формування предметних історичних компетентностей, громадянської компетентності вчителя й учня крізь призму завдань нового Державного стандарту освіти перед присутніми виступили методист райметодкабінету Савченко Гаїна Володимирівна та учитель історії Митинецької ЗОШ Мочарник Олена Володимирівна.

У практичній частині семінару його учасники відвідали відкриті уроки:

етики в 6 класі на тему: «Що означає бути громадянином України», який провела Каяфа Марина Василівна, учитель історії та етики; бінарний урок з історії України в 11 класі на тему: «Україна в умовах незалежності», який провели «учитель-методист» історії Каяфа Василь Пилипович та учитель української мови і літератури Загалевич Марія Дмитрівна.

Правовий брейн-ринг із учнями старших класів «Законними стежками у Країну Права» у рамках місячника правового виховання в школі провела учитель історії Каяфа Марина Василівна у співпраці із педагогом- організатором школи Панчук Ілоною В’ячеславівною.

Майстер-клас з питань підготовка вчителів суспільного циклу до проведення ДПА з історії та права у випускних класах основної і старшої школи провели Поліщук Марія Тимофіївна, учитель-методист Волицької ЗОШ І-ІІІ ст., та Огороднік Валентина Сергіївна, учитель історії Яворовецької ЗОШ І-ІІ ст.

На завершення семінару було проведено обговорення відкритих уроків, виховного заходу, обмін досвідом та надано методичні рекомендації та поради педагогам щодо організації роботи на місцях з актуальних питань розвитку шкільної історичної освіти та краєзнавчої роботи.



Переглядів: 950 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30