Четвер, 25.04.2024
Красилівський районний методичний кабінет
Красилівський РМК
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи сприяє школа розвитку творчих здібностей Вашої дитини?
Всього відповідей: 212
Пошук












Соціальні закладки
 
Головна » 2017 » Квітень » 20 » Районний семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи
20:07
Районний семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи

18 квітня відбувся районний семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему «Роль краєзнавчо-пошукової роботи в умовах функціонування сучасного навчального закладу у контексті концепції Нової української школи» на базі Державного історико-культурного заповідника «Межибіж». Після екскурсії по заповіднику «Межибіж» було здійснено переїзд до поля Пилявецької битви до монумента, встановленого на честь перемоги Української армії гетьмана Б.Хмельницького над польсько-шляхетським військом. Завідувач РМК Глущук Н.С., заступник з навчально-виховної роботи Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Антонюк І.В. презентували випуск методичного посібника «Вісник методиста» на тему «Краєзнавча робота як форма патріотичного виховання», у який увійшли розробки уроків учителів Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів на краєзнавчу тематику. Під час засідання круглого столу заступники з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Красилівщини здійснили обмін думками щодо організації краєзнавчої роботи у школі та необхідності використання місцевого матеріалу під час навчально-виховного процесу. Учасники семінару відзначили важливу роль шкільних музеїв у формуванні у підростаючого покоління розуміння нерозривного зв’язку минулого, сучасного та майбутнього України. Музеї містять не лише пам’ятки історії та культури нашого народу, а є організуючими центрами патріотичного виховання. На базі музеїв проводяться зустрічі з воїнами АТО. Важливою є робота волонтерських загонів, краєзнавчих гуртків та учнівського самоврядування.

Учні шкіл беруть участь у обласному конкурсі «Вчимося за повідувати», у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції «Моя Батьківщина – Україна», олімпіаді з історичного краєзнавства, районній краєзнавчій конференції, відвідують краєзнавчий музей М.Пирогова у м.Вінниці та ін. У навчальних закладах проводяться зустрічі з письменником М.Красуцьким, поетесами А.Костюк, С.Захарчук-Шатковською. Традиційними у нашому районі є Булаєнківські читання та літературні читання «Стежками творчості Катерини Куян». Вчителі історії-краєзнавці щороку видають книги про історію та традиції нашого району.

Заступники з навчально-виховної роботи відзначили необхідність системності краєзнавчої роботи у навчальних закладах, використання місцевого матеріалу у навчально-виховному процесі.

Учасники семінару висловили вдячність адміністрації, педагогічному колективу Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ст. за організацію та проведення районного заходу.

Переглядів: 437 | Додав: metodyst | Рейтинг: 5.0/1
Copyright MyCorp © 2024

Для слабозорих

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ РОЗМІРУ ТЕКСТУ НАТИСНІТЬ ОДНОЧАСНО КНОПКИ "CTRL" ТА "+" НА КЛАВІАТУРІ

Корисні посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930